Împreună transformăm
viața la bloc

Dornici să transformăm fiecare comunitate de la bloc într-un loc mai bun pentru toți, ne-am unit sub semnul „ÎntreVecini”.

Atunci când crezi în puterea spiritului comunitar și în pași mici către un scop mare, realitatea schimbării e mai aproape decât crezi.

Aplică împreună cu vecinii tăi și hai în comunitatea ÎntreVecini!

Din aproape în realitate.

Am pornit misiunea de a reaprinde spiritul de vecinătate și de a aduce împreună la aceeași masă locuitorii de bloc pentru a face schimbări pozitive în comunitățile lor.

Ne-am propus să identificăm problemele din cartier și să le rezolvăm împreună, prin implicare activă și inițiative comunitare ce pot transforma viața la bloc și sensul cuvintelor „acasă” și „vecin”.

Povești Între Vecini

Descoperă povești care ne-au făcut să înțelegem ce înseamnă cu adevărat ideea de comunitate.

Pentru mai multe povești, abonează-te la newsletter-ul nostru, Avizierul ÎntreVecini.

Andreea, Sectorul 1, Blocul Liric

''Am venit aici în 2019 ca un simplu chiriaș. Tânjeam după o comunitate la bloc și am fost plăcut impresionată să văd că vecinii de la blocul Liric sunt deja implicați în activități care să ne aducă împreună și să ne facă să comunicăm unii cu ceilalți. Toate lucrurile acestea m-au inspirat și pe mine să mă implic mai mult, iar concursul organizat de ÎntreVecini a venit la momentul perfect. De ce? Pentru că acela a fost momentul în care am decis să devin și mai activă în comunitate.

Mi-a plăcut foarte mult să văd că și alți vecini noi s-au implicat, că nu am fost singura care era inspirată de vecinii care deja făceau lucruri pentru comunitate, iar asta ne-a adus și mai aproape. A fost tare plăcut să ne bucurăm împreună de tot procesul, să înțelegem mai bine nevoile vecinilor și să-i cunoaștem; a fost un proces care mi-a dat speranță. Știam că de aici lucrurile nu pot merge decât înspre bine.

Dacă ar fi să aleg un lucru fain care s-a întâmplat în comunitatea mea în ultimele trei luni, l-aș alege chiar pe acesta - câștigarea grantului care ne-a adus împreună într-un mod în care nu credeam că e posibil. Cu timpul, am ajuns să cunosc vecini noi, și chiar am reușit să mă împrietenesc cu unii dintre ei poate mai mult decât aș fi bănuit vreodată.

Atunci când am avut training-ul de compostare, m-am bucurat mult că am reușit să jucăm jocul Om cu Om, joc care la final m-a făcut să simt că îmi cunosc vecinii de-o viață. În plus, s-au implicat și vecini care nu fac parte din comunitate noastră, dar care locuiesc în același cartier, dând dovadă de o deschidere care mi s-a părut fascinantă. A venit chiar și un puști care locuia în străinătate și nu vorbea limba română. Și-a dorit să participe la trainingul de compostare și la joc, moment în care toți am fost de acord ca pe tot parcursul activității să vorbim în engleză. Cumva, momentul ăsta mi-a dat și mai multă speranță că suntem predestinați să facem lucruri mărețe, și nu doar în comunitatea de aici, ci în toate comunitățile.

Mai pe scurt, sunt foarte entuziasmată de tot ce se întâmplă în comunitate -  de implicarea vecinilor, de cum am reușit să ne organizăm împreună și de câte lucruri am reușit să facem până acum. Abia aștept să se încălzească afară și să reușim să organizăm târgul de articole vintage, atelierul de recondiționare a mobilei și să punem la punct spațiul amenajat special pentru protecția bicicletelor.

Cred că ultimele luni în comunitatea ÎntreVecini mi-au înfrumusețat viața, mai ales că în București eu sunt departe de casă. Chiar simt și pot spune că parcă am o a doua familie; Și deși pentru unii poate suna clișeic - pe bune, familie? - chiar se simte așa și contează enorm să știi că vii acasă și în ciuda faptului că locuiești singur, ai întotdeauna pe cineva aproape cu care poți face lucruri mărețe și care știi că ți-e alături.
Nea Nicu, Sector 4, Pridvorului

Maia, Sector 3, Vlaicu Vodă
Pachet de Bun-venit ÎntreVecini
La ÎntreVecini credem că a fi vecin e o responsabilitate și un privilegiu. Iar fiecare nou locatar are nevoie de un pic de ajutor pentru a se simți parte dintr-o nouă comunitate. De aceea, am pregătit pentru tine o serie de materiale pe care le poți personaliza ușor și dărui noilor tăi vecini, de îndată ce s-au mutat la tine în bloc. Descoperă-le și nu ezita să adaugi o notă personală cu ceva dulce sau cu o mică surpriză de bun-venit.
Partenerii ÎntreVecini

ÎntreVecini

Ai întrebări?
Scrie-ne.